Champagne-Ardennen II

Champagne-Ardennen 2
TitelChampagne-Ardennen II, Frankrijk
Jaar2019
MediumOlieverf op doek
Formaat20 x 50 cm
LijstZwart houten baklijst
 BESCHIKBAAR

Beschrijving

Olieverf op doek van 20 x 50 cm.  

Bij dit schilderij heb ik voor het eerst een aantal elementen uit verschillend beeldmateriaal samengevoegd om de compositie naar mijn hand te zetten. Deze manier van werken is nieuw voor mij, en ik weet nog niet of ik dit op de langere termijn zal blijven doen. Het voelt wel een beetje als ‘sjoemelen’. Maar dan steekt het Picasso citaat de kop op:

“Learn the rules like a pro, so you can break them like an artist.”

Champagne 2

Het uitgangspunt is deze foto geweest van een landschap in de Champagne-Ardennen streek in noord-oost Frankrijk. 

Zoals hierboven in de Beschrijving reeds vermeld, zijn hier onderdelen uit drie verschillende foto’s samengevoegd tot deze compositie. Als kunstenaar hoef je je alleen maar te houden aan je eigen regels, en, heel eerlijk, in eerste instantie voelde ik me toch enigszins ongemakkelijk hierbij, omdat de verhoudingen uit de verschillende foto’s niet met elkaar overeenstemden. In Photoshop enigszins geprobeerd het ‘kloppend’ te krijgen, maar later dacht ik: ‘So what?’ En die gedachte, dat idee, maakt me helemaal vrij! Ik zou juist nog veel meer met dat idee kunnen spelen. Natuurlijk is dat allemaal geen ‘rocket-science’, laat staan ‘origineel’. Het is de ‘zoektocht’ naar een manier van expressie van mijn creativiteit/ ideeën.