Hamerstraat, Amsterdam Noord II

Hamerstraat, Amsterdam Noord II
TitelHamerstraat, Amsterdam Noord II
Jaar2016
MediumAcryl op doek
Formaat40 x 50 cm
LijstZwart houten baklijst
 VERKOCHT

Beschrijving

Acryl op doek, 40 x 50 cm. Dit zijn een aantal gebouwen aan de Hamerstraat in Amsterdam Noord. Geen ramen, geen deuren, geen al te veel details. Mijn doel met dit schilderij is harmonie in compositie en kleur bewerkstelligen, zodanig dat er een soort van sereniteit en rust ontstaat. Hiervoor heb ik het werk van Giorgio Morandi als inspiratiebron gebruikt. Met name diens stillevens spreken mij enorm aan: de eenvoud in compositie en het ingetogen kleurgebruik.

Voor dit schilderij heb ik voor het eerst gebruikgemaakt van “Golden Acrylics Heavy Body” acrylverf. Dit is een ‘artist-quality’ acrylverf. Vergeleken met het “Amsterdam Acrylverf” van Talens, heeft dit merk, naar mijn mening, een veel krachtiger kleur, waar ik wel even aan moest wennen. De intensiteit ervan werkte mijn oorspronkelijke doelstelling tegen: rust en sereniteit. Door een grijze glacis aan te brengen, kwam het geheel uiteindelijk ‘tot rust’. 

Het uitgangspunt is deze foto geweest van een gebouw aan de Hamerstraat in Amsterdam Noord.